Vaatdagen

Datum: 
maandag, 18. maart 2019 - 8 tot dinsdag, 19. maart 2019 - 16
Locatie: 
NH Conference Centre Leeuwenhorst, Noordwijkerhout

De Vaatdagen zijn bedoeld voor (vaat)chirurgen, (interventie)radiologen, internisten, (vaat)laboranten, röntgen laboranten, OK assistenten, verpleegkundig specialisten, physician assistants en allen die voor deze specialismen in opleiding zijn of alle anderen, geïnteresseerd in dit vakgebied.

Op de maandag zullen de verschillende behandelstrategieën voor de arterie femoralis superficialis en poplitea besproken worden. Daarbij zal worden ingegaan op de vele interventie mogelijkheden. Wat is nu de beste optie afhankelijk van lengte van stenose/occlusie, en patiënt? Zijn er nieuwe technieken en is er ruimte voor de chirurgische bypass? Dit jaar zal de nieuwe Europese richtlijn abdominale aneurysma chirurgie uitkomen en eerder in 2018 is de nieuwe NICE-richtlijn abdominale aneurysma chirurgie verschenen. Dit heeft tot veel discussie geleid. In een sessie zullen de richtlijnen worden besproken en de discussiepunten worden toegelicht. Hiervoor is ook de auteur van de Europese richtlijn uitgenodigd.

De hele dinsdag is gewijd aan veneuze pathologie. De sessie over de oppervlakkige veneuze insufficiëntie zal gaan over lange termijn resultaten van thermale ablatie en crossectomie, wondbehandeling, diagnostiek en non-thermale ablatie. Ook gaan we in iliacale diep veneuze trombose/occlusie. Daar is de laatste jaren veel in veranderd. Er zijn meerdere trials gepubliceerden is er centralisatie in Nederland doorgevoerd. De klinieken en deinternationale specialisten zullen aan het woord komen om de evidence en organisatie structuur toe te lichten.
Uiteraard is er weer een diner en een feest met dit jaar een feestband!