Pigmentstoornissen

Steeds meer mensen ervaren last van storende pigmentvlekken, van kleine tot grotere spots. Met de komst van diverse methoden, zijn pigmentstoornissen steeds beter behandelbaar. Geschikte laser voor pigment vlekken zijn de Q-Switched lasers met inbegrip van de Picoseconde laser, short pulse Alexandriet en KTP, en diverse fractional lasers. Beneden vindt u een complete lijst met geschikte lasers.

Onder invloed van UV-straling ontstaat er onder andere meer pigmentaanmaak. Als dit niet op een egale manier gebeurt, kan dit als cosmetisch storend worden ervaren. Teveel UV-straling, hormonale invloeden of irritatie van de huid kan de normale pigmentaanmaak verstoren. Pigmentvlekken geven voor de meeste mensen geen medische klachten, echter eerder cosmetische klachten. Veelal wordt het als ontsierend ervaren. Het zorgt vaak voor een oudere huid waardoor mensen er soms ouder uit zien dan ze daadwerkelijk zijn. De vraag naar een goede behandeling om pigmentvlekken te behandelen, groeit dan ook met de dag.

Er zijn diverse mogelijkheden voor het behandelen van pigmentvlekken, een zeer effectieve en doeltreffende methode, is door middel van laser.

Wilt u meer informatie ontvangen?