Pigmentstoornissen

Steeds meer mensen ondervinden hinder van storende pigmentvlekken, zowel grote als kleine plekken. Met de komst van diverse behandelmethoden, zijn we in staat pigmentstoornissen steeds beter aan te pakken.
Geschikte lasers voor pigment vlekken zijn de Q-Switched lasers met inbegrip van de Picoseconde laser, short pulse Alexandrite en KTP, en diverse fractional lasers. 

Onder andere door UV-straling zal er meer pigment aangemaakt worden en dit kan dit als cosmetisch storend worden ervaren. Teveel UV-straling, hormonale invloeden of irritatie van de huid kan de normale pigmentaanmaak verstoren. Pigmentvlekken geven voor de meeste mensen geen medische klachten, wel cosmetische klachten. Veelal wordt het als ontsierend ervaren. Het zorgt vaak voor een oudere huid waardoor mensen er soms ouder uit zien dan ze daadwerkelijk zijn. De vraag naar een goede behandeling om pigmentvlekken te behandelen, groeit dan ook met de dag.

Er zijn diverse mogelijkheden voor het behandelen van pigmentvlekken, een zeer effectieve en doeltreffende methode, is door middel van laser.

Wilt u meer informatie ontvangen?